Кърпичка в джоба на сакото

Защо обръщаме внимание на това „безполезно“ и нефункционално парче плат в неизползваем джоб на сакото си?

Дали наистина е безполезна? Защо имаме джоб на гърдите на сакото?

Разсъждавайки на тези и още въпроси, решихме да съберем материали и да Ви представим малко любопитна информация отностно този елемент от облеклото на стилните мъже.

Тук идва и отговора на въпроса „какво би бил живота без малко стил“.

За някои може и да е изненада, за други не, но макар стилни хора да съществуват откакто са измислени дрехите, кърпичката в джоба се появява сравнително късно.

Първичните данни за носенето на кърпичка като елемент от „оутфита“ датират чак от Ренесанса, като въвеждането на тази мода се приписва на английския крал Ричард II. Според историята, всеки благородник е имал специфичен за него начин на сгъване джобната кърпичка, естественно кръстен на него, което го е отличавало сред останалите.

 

5 причини да носиш джобна кърпичка

Въпреки че някои от нас са модни експериментатори, други макар и по предпазливи Ето 5 причини да започнете да позлвате джобната кърпичка, като аксесоар:

 

1. Присъедини се към редиците на най-добре облечените мъже

Един бегъл поглед към  Джей Гетсби, Кларк Гейбъл, Робърт Дауни Джуниър и Даниел Крейг (като Джеймс Бонд, ще се присъединиш ли към тях)? Всички те са облечени безупречно! И всички носят джобна кърпичка!

2. Привлича внимание

Поглеждайки назад във времето всички мъже които са искали да изпъкнат и бъдат забелязани са имали забележителни аксесоари – шлемът на викингите, трубадурската шапка и стигнем до обецата на богатия ренесансов благородник. Освен ако не работиш нещо наистина уникално, най-вероятно няма как да подправиш сивото ежедневие с някое от тези неща или да си покажеш татуировките.

За щастие джобната кърпичка е един фин и модерен начин за добавяне на стил и елегантност към това, което иначе си е костюм като всеки друг.

3. Избягай от посредствеността

Джобната кърпичка може да те направи забележим със своята фина елегантност, с пищните нюанси или интересното сгъване.

4. Изрази себе си

Всички имаме в гардероба си дрехи, които просто „трябва“ да носим и понякога, независимо колко уникални ни се иска да бъдем, се сливаме с тъплата.
Защо обаче да не подчертаем, че сме различни …. е, не толкова, че да се налага да викат охраната.
С джобна кърпичка имаш още един начин да покажеш, че си различен, без да се набиваш твърде много на очи. С парче плат в подходящ цвят или смела и контрастна цветна комбинация можеш да направиш и най-обикновения костюм да изглежда уникален.
Джобните кърпички може и да ти изглеждат доста необичайно днес, но гарантирано aпредизвикват две неща: очарование и уважение.

5. Лесно слагаш – лесно махаш

Често мъжките модни аксесоари са свързани с големи разходи. Е, с кърпичките не е така. Ако си от онези с благословените портфейли можеш да избереш да инвестираш в скъпа джобна кърпичка от естествена коприна и дизайнерски принт. Интересни цветове и хубави материи обаче могат да бъдат намерени и на съвсем достъпни цени в магазините за мъжка конфекция.
Икономична и лесно преносима, джобната кърпичка те оставя сам да решаваш – как да я сгънеш и дали да я махнеш в моментите, в които нямаш нужда от толкова внимание.

НЯКОЛКО ОБЩО ПРИЕТИ НАЧИНА ЗА СГЪВАНЕ НА КЪРПИЧКА

Не забравяйте кърпичката не е ангажимент за цял живот – пробвай с една и виж как ще се чувстваш.
Обзалагаме се, че ще ти хареса! Както и на всеки, който те погледне! И помни, че по дрехите посрещат...